Ha kimondják: trüffel, már érzem is, ahogy lágyan olvad a csokis finomság a számban. Ismerős? Akkor odaleszel a most következő receptért, amiben a trüffel csoki mellett proseccóból és krémes tejszínből készül. Íme:
Hozzávalók:
- 227 g 55%-os édes tejszín
- 300 g étcsokoládé
- 3 ek. prosecco
- 200 g olvasztott csokoládé
- olvasztott fehér csoki a díszítéshez
Ne aggódj, a trüffelgolyók elkészítéséhez nem kell cukrászdiploma: gőz fölött keverd simára a tejszínt, add hozzá a csokit és addig hagyd a melegen, amíg teljesen megolvad. Add hozzá a proseccót, majd keverd simára és tedd három órára hűtőbe. Ezután formázd meg a golyókat, mártsd olvasztott csokiba, és hagyd dermedni még fél órát. Nem maradt más dolgod, mint a díszítés: használj hozzá fehér csokit! Segítségképp nézd meg a videót is:
Forrás: Proper Tasty