Fasírt helyett készíts inkább ilyen izgalmas, füstölt szalonnás húsgolyót!

nlc | 2016. Július 13.
Ráuntál a fasírtra, de a családod azt követeli a vasárnapi ebédre? Cselezd ki őket ezzel az izgalmas húsgolyóval, amibe a baconön kívül még keksz is került!

Keksz a húsgolyóban? Miért ne! Ez a füstölt baconös húsgolyó ízre és állagra is messze túlmutat egy hagyományos fasírton. Őrizd meg titkos receptnek, hadd találgasson a család, mi történt a fasírttal! Mutatjuk, hogyan készül.

 Hozzávaló 4-6 adaghoz:

Elkészítés:

  1. Tedd aprítóba az egyik csomag kekszet, add hozzá a paprika felét, fél evőkanál sót és a szerecsendiót. Aprítsd össze.
  2. A marhahúst dolgozd össze egy tojással és a kekszes morzsával. Ebből formázz golyókat, és helyezd ezeket egy sütőpapírral borított tepsire.
  3. A másik csomag kekszet ismét tedd az aprítóba. Add hozzá a sonkát, a maradék paprikát, sót, a barna cukrot, majd aprítsd össze.
  4. Mártsd tojássárgájába a húsgolyókat, majd panírozd a második kekszes morzsába.
  5. Süsd ki olajban a golyókat, majd tedd vissza őket a tepsire. 135 fokos sütőben 20 percig süsd.

Forrás: Tasty

Exit mobile version