Ha lasagne a vacsora, éhes nem marad senki. Nem tartozik a gyors vacsorák közé, de megéri a munkát, különösen, ha még egy kis zöldség is kerül a lasagnéba.
Hozzávalók 4 személyre:
- 25 dkg friss lasagnetészta (hűtött)
- 1 kg paradicsom
- 25 dkg ricotta
- 30 dkg padlizsán
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 zacskó mozzarella (125 g)
- 1 csokor bazsalikom
- só, bors
- olívaolaj
- étolaj
A paradicsomokat daraboljuk fel, tegyük lábosba, adjunk hozzá 3 evőkanál olívaolajat, az aprított fokhagymákat, sózzuk, borsozzuk, forralva főzzünk belőle sűrű mártást. A végén adjuk hozzá az aprított bazsalikomot. A padlizsánt vékonyan karikázzuk fel, forró olajban süssük ropogósra, papírtörlőn csepegtessük le. A sűrű paradicsomszószt keverjük el a ricottával. Állítsuk össze a lasagnét: tűzálló tál alját kenjük meg vékonyan szósszal, helyezzünk rá egy réteg tésztát, szószt, padlizsánkarikákat, újra tésztát. Az utolsó rétegre tépkedjük rá a mozzarellát. 200 ºC-os sütőben süssük össze 25 perc alatt. (Azért érdemes friss tésztalapot használni, mert így biztosan megpuhul ettől a szószmennyiségtől is, és gyorsabban elkészül a lasagne.)
Még több nyári vacsora az NLCafén:
- Kiadós nyári vacsora: spenótos-articsókás ravioli
- Kuszkusz cukkinivel, a kedvenc nyári vacsoránk
- Mediterrán nyári egytálétel vacsorára