Így választhatod ki a tökéletes dinnyét

nlc | 2016. Augusztus 01.
Nincs is nagyobb csalódás, mint kásás, vizes, íztelen gyümölcshúsra bukkani a megvásárolt görögdinnyében. Most elmondjuk, hogy kerülheted ezt el!

1. Végig a sárga úton!

A dinnyéken mindig van egy nagyobb sárga folt, ami azon a részen keletkezik, ahol a dinnye a földre feküdt. Az érett dinnyék esetében ez mindig élénkebb sárga – ezt a színt keresd! 

2. Fiú vagy lány?

A farmerek állítólag “nemük szerint” különböztetik meg a dinnyéket: a nagyobb, csúcsosabb formájúak a fiúk, ezek általában vizesebb belsejűek, míg a kisebb, gömbölyded dinnyék a lányok – ezek az édes görögdinnyék. 

3. A szár is számít!

Figyeljük a dinnye tetején megbújó, apró szárat! Ha aszott, és el van száradva, a dinnye már nagy valószínűséggel érett, azaz édes és lédús, de ha a szár zöldell, könnyen lehet, hogy túl korán szüretelték le az adott gyümölcsöt.

BrightSide

Exit mobile version