Erről a szuperegyszerű, sütés nélküli tortáról mindenki azt gondolja majd, hogy cukrászdában vetted

nlc | 2016. Augusztus 08.
Mutatunk egy édes, krémes, réteges tortát, amihez be sem kell kapcsolnod a sütődet!
Erről a szuperegyszerű, sütés nélküli tortáról mindenki azt gondolja majd, hogy cukrászdában vetted

Mindenki imádja a pofonegyszerű ételeket, amelyek mégis annyira mutatósak, hogy vendégeink hosszú órák munkáját látják beléjük. Ez a torta pontosan ilyen. Sütni nem kell hozzá, csak a rétegeket kell ügyesen egymásra halmozni, a végeredmény pedig édes, krémes és olyan látványos, hogy mindenki azt gondolja majd, cukrászdába mentünk érte!

Hozzávalók:

A kekszes réteghez:

A csokis réteghez:

A pillecukros réteghez:

A csokiganache-hoz

Elkészítés:

1. Egy tortaforma alját és oldalát béleljük ki sütőpapírral, majd tegyük félre!

2. A kekszes réteghez egy nagy tálban keverjük össze a kekszdarabokat az olvasztott vajjal. Vegyük a massza egy harmadát, és alaposan egyengessük el a sütőforma alján!

3. A csokis réteghez egy másik tálban keverjük össze a sűrített tejet a csokidarabokkal. Nagyjából három percre tegyük mikróba, míg össze nem olvadnak. Keverjük simára, majd kenjünk egy réteget a keksz tetejére!

4. A pillecukros réteghez keverjük egy zacskó zselatint 1/4 csésze forró vízhez, míg el nem elegyednek. Aztán keverjünk bele egy zacskó pillecukrot, míg sima masszát nem kapunk. Kenjük a tortára ezt a réteget is!

5. Helyezzük a tortát 5 percre a hűtőbe, majd ismételjük meg a rétegezést még kétszer. A két réteg között szintén tartsunk 5 perces hűtőszünetet.

6. A kész tortát hagyjuk egy éjszakára a hűtőben!

7. Készítsük el a ganache-t! Mikrózzuk meg a sűrített tejet, majd keverjük bele a csokoládédarabokat. Kevergessük, míg szoba-hőmérsékletűre nem hűl, aztán borítsuk a torta tetejére – hagyjuk, hogy lecsurogjon az oldalain, attól csak még gusztább lesz!

Popsugar

Exit mobile version