Nem véletlenül az egyik legnépszerűbb reggeli finomság a joghurt: könnyű, frissítő, mehet bele friss gyümölcs és müzli, és máris jól indul a nap. De mi van, ha azt mondjuk, hogy ugyanebből a reggeliből lehet egyetlen fantasztikusan hűsítő jégkrém is?
A gyerekek imákba foglalják érte a nevünket, de az sem szégyen, ha magunknak készítünk ilyen nyalánkságot reggelre.
Hozzávalók:
- Egy marék eper vagy más tetszőleges gyümölcs
- 1/4 csésze cukor
- 1 csésze görög joghurt
- Méz ízlés szerint
- 1/4 csésze tej
- 3/4 csésze granola vagy más müzli
Elkészítés:
1. Főzzük fel az epret cukorral, míg szirupos, krémes masszát nem kapunk belőle (eperdarabok maradhatnak benne).
2. Keverjük össze a joghurtot, a tejet és a mézet – ha nem találjuk elég krémesnek az állagát, adjunk hozzá még több tejet!
3. Vegyük ki a joghurtos krém negyedét, és keverjük össze a granolával!
4. Készítsük elő a jégkrémes formákat, és töltsünk az aljára egy keveset a joghurtos masszából! Rétegezzük rá a granolát aztán az epret és folytassuk ebben a sorrendben, míg a forma tetejére nem érünk.
5. Helyezzük el a pálcikákat és legalább 6 órán keresztül fagyasszuk!