Ez a tökéletes nyári reggeli: jégkrém joghurtból

nlc | 2016. Augusztus 10.
A nyári napokon érdemes lehet kicsit újragondolni a hagyományos reggeli müzlis joghurtot!

Nem véletlenül az egyik legnépszerűbb reggeli finomság a joghurt: könnyű, frissítő, mehet bele friss gyümölcs és müzli, és máris jól indul a nap. De mi van, ha azt mondjuk, hogy ugyanebből a reggeliből lehet egyetlen fantasztikusan hűsítő jégkrém is?

A gyerekek imákba foglalják érte a nevünket, de az sem szégyen, ha magunknak készítünk ilyen nyalánkságot reggelre.

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

1. Főzzük fel az epret cukorral, míg szirupos, krémes masszát nem kapunk belőle (eperdarabok maradhatnak benne).

2. Keverjük össze a joghurtot, a tejet és a mézet – ha nem találjuk elég krémesnek az állagát, adjunk hozzá még több tejet!

3. Vegyük ki a joghurtos krém negyedét, és keverjük össze a granolával!

4. Készítsük elő a jégkrémes formákat, és töltsünk az aljára egy keveset a joghurtos masszából! Rétegezzük rá a granolát aztán az epret és folytassuk ebben a sorrendben, míg a forma tetejére nem érünk. 

5. Helyezzük el a pálcikákat és legalább 6 órán keresztül fagyasszuk!

Popsugar

Exit mobile version