5 tipp, hogy még finomabb legyen a gyümölcssalátád

nlc | 2016. Augusztus 12.
Reggelire, ebédre, vacsorára – nincs is jobb egy hatalmas tál vitaminbomba gyümölcssalátánál! Most eláruljuk, hogyan fejlesztheted tökélyre kedvenc finomságodat!

1. Mindig válassz idénygyümölcsöket!

Nehéz ellenállni a kísértésnek, hogy télen is trópusi gyümölcsöket vágjunk a tálba, de sokkal finomabbak az adott időszak idénygyümölcsei. Még jobb, ha olyan gyümölcsöt találunk, ami az otthonunkhoz a lehető legközelebbi helyről érkezik!

2. Figyeljünk, hogy a gyümölcsök egyformán érettek legyenek!

Nem jó, ha az egyik szinte olvad a szánkban, a másikat meg alig tudjuk kettéharapni. Ezért mielőtt feldolgoznánk a gyümölcsöket, ellenőrizzük, hogy egyformán érettek-e!

3. Keverjük a színeket!

A gyümölcssalátában az a legjobb, hogy nemcsak finom és egészséges, de szemet gyönyörködtetően szép is. Minél több kontrasztos színt keverünk (a szilva lilája, a kivi zöldje, a barack narancsszíne), annál jobban kijönnek az egyes gyümölcsök árnyalatai – és annál kívánatosabb lesz a salátánk.

4. Minden gyümölcsből ugyanannyit használjunk!

Senki sem szereti, ha a kanalára csak ugyanazokból a gyümölcsökből jut. Nem kerülhet egy tálba nyolc alma és egy mangó, szóval próbáljuk meg egyenlő arányban felhasználni a gyümölcsöket.

5. Fűszerezz citrommal!

Egy gyümölcssaláta esetében nem járhatsz rosszul, ha az édes gyümölcsöket nyakon öntöd egy kis citromlével. Ettől egyrészt nem barnulnak meg, másrészt jobban kijönnek az ízek, színek – olyan, mint a gyümölcsök sója.

Popsugar

Exit mobile version