Mennyei csokis sajttorta

nlc | 2016. Augusztus 21.
A mennyei csokis sajttorta amilyen gyönyörű, legalább annyira ellenállhatatlan. Elkészítése csupán elsőre tűnhet bonyolultnak, miközben követed a recept leírását, rájössz, gyerekjáték az egész. Csak összekevered, és szinte már mehet is be a sütőbe.

Csöppet sem bonyolult feladat sajttortát sütni. Kezdők is egészen nyugodtan próbálkozhatnak vele. Ha bele akarunk kötni valamibe, az csupán annyi lehet, hogy az egyik legfinomabb házi sajttorta kalóriatartalmáról nem állíthatjuk, hogy alacsony lenne. Viszont túl sokat úgy sem tudnál megenni belőle egyszerre.

A receptben megadott mennyiségből 12 szeletes kihagyhatatlan sajttortát készíthetsz.

A csokis sajttorta hozzávalói

Az alaphoz

A sajtkrémhez

A csokoládémázhoz

Így készül a csokis sajttorta

175 fokra melegítsd elő a sütőt. Bélelj ki sütőpapírral egy kerek, kapcsos tortaformát.

A kekszet daráld apróra, majd az olvasztott vajjal keverd össze. Amikor jól összeállt, nyomkodd el egyenletesen az előkészített tortaformában.

A guszta sajttorta krémjéhez robotgéppel keverd össze a sajtkrémet és a tejszínt. Továbbra is kevergetve add hozzá egyesével a tojásokat, majd a tojássárgákat, a porcukrot, végül a fahéjat. Kevergesd 2-3 percig. Jöhet bele a kakaópor és a vaníliaaroma, keverd még legalább fél percig.

A gőz fölött megolvasztott csokoládét és a kávélikőrt már fakanállal keverd a sajttorta különleges krémjébe.

Töltsd a krémet a tortaalapra, majd félig vízzel megtöltött tűzálló edényre helyezve a tortaformát, told az előmelegített sütőbe, és süsd másfél órán át. A sütési idő lejártát követően kapcsold le a készüléket, de a csokis sajttortát még hagyd 45 percig a zárt sütőben.

Kivéve a sütőből várd meg, hogy a sajttorta teljesen lehűljön, majd tálalás előtt, fóliával letakarva legalább 6 órát pihentesd a hűtőszekrényben is.

Szuperfinom sajttortareceptek az NLCafén

Fotó: Pinterest

Exit mobile version