Unod a rántottát? Próbáld ki az omlettet tekerve!

nlc | 2016. Augusztus 23.
Nem kell a tűzhely mellett álldogálni, csak összekeverjük a hozzávalókat, és mehet a sütőbe. Amennyire látványos, annyira egyszerű megcsinálni.

A Mom’s Dish nevű oldalon találtuk ezt a puccos omlettvariációt, amiért gürcölni sem kell a konyhában, és tökéletes hétvégi reggeli lehet belőle. Itt az alaprecept, a hozzávalókat variálhatjuk aszerint, hogy mi van éppen a hűtőnkben.

Hozzávalók:
• 8 tojás
• 2,5 dl tej
• 4 dkg liszt
• 1 közepes paradicsom apróra vágva
• 4 szelet sonka apróra vágva
• 1 lila hagyma apróra vágva
• 20 dkg mozzarella

1. Törjük fel a tojásokat egy tálba.

2. Adjuk hozzá a tejet, verjük fel, majd keverjük bele a lisztet is.

3. Öntsük az egészet sütőpapírral bélelt tepsibe, és szórjuk meg a zöldségekkel és a sajt felével. Süssük 175 fokon nagyjából negyed órát, vagy amíg a szélei már majdnem megszilárdulnak.

4. Szórjuk rá a sajt másik felét, és tegyük még vissza 2 percre.

5. Tekerjük fel az omlettet a rövidebb oldalánál a sütőpapír segítségével, tegyük egy tányérra és szeleteljük fel.

Melegen együk, addig a legjobb, amíg a sajt még olvad benne. Most sót és fűszert nem tettünk hozzá, mert elég ízt adott neki a sonka, de fűszerezni kell, ha kevésbé sós hússal sütjük.

Exit mobile version