A tökéletes hétvégi reggeli: áfonyás amerikai palacsinta

nlc | 2016. Augusztus 27.
Ha hétköznap esetleg nincs is idő kényeztető reggelikre, hétvégén érdemes beiktatni egy-egy finomságot. A kalóriákat nem számoljuk, az időt nem sajnáljuk, azt viszont garantálhatjuk, hogy ez az áfonyás amerikai palacsinta lesz a család kedvenc reggelije.

A klasszikus palacsintát meghagyjuk desszertnek egy jó magyaros leves után, a reggel az amerikai palacsinták terepe!

Hozzávalók:

A lisztet a sütőporral elkeverjük. A tojást felhabosítjuk a cukorral, majd felhígítjuk a tejjel és az olvasztott vajjal, ezt követően elkeverjük a sütőporos liszttel. Serpenyőben közepes lángon kisütjük a palacsintákat. Sülés közben a tésztájába is dobhatunk áfonyákat is. Hagyományosan juharsziruppal vagy lekvárral fogyaszthatjuk.

 

 

Még több palacsinta az NLCafén:

Exit mobile version