Nem kérdés, hogy a boltokban kapható fagyasztott pizzáknak kevés közük van a roppanós tésztájú, gazdag feltétű olasz finomsághoz, de hát ez van, néha ez a leggyorsabb és legegyszerűbb megoldás, ha vacsorát kell varázsolni.
Azért a mirelit pizza is lehet egy hajszálnyival jobb, mutatunk néhány trükköt:
1. Adjunk hozzá friss feltéteket: egy kis koktélparadicsom, rukkola, vagy néhány karika chorizo kolbász – máris elevenebb, ízesebb lesz a pizzánk.
2. Még több sajt! Azaz jobb sajt. Azaz sajt. A fagyasztott pizzákra szórt sajtpótlónak kevés köze van az általunk ismert tejtermékhez – tegyük rá a magunkét! Még jobb, ha van otthon valami különlegesség, mondjuk parmezán vagy mozzarella.
3. Dobd a sütőrácsra! Semmiképpen se próbálkozz mikróval, de még a sütőben is jobban jársz, ha pizzád egyenesen a rácsra kerül, így ugyanis ropogósabb lesz az alja, és elkerülheted a nedves, szivacsos állagot.
4. Ha elkészült, locsoljuk meg egy kis olívaolajjal – simával vagy ízesítettel – csak jobb lehet tőle pizzánk.
5. De bármit is csinálsz, soha ne sózd meg! Az ilyen előkészített termékekben amúgy is rengeteg só van, ne tetézd a bajt.