Habos szilvás
Tészta:
- 1 csésze + 2 ek. liszt
- 1 ek. cukor
- 1/4 tk. só
- 3-4 ek. víz
- 6 ek. vaj
Töltelék:
- 1/3 csésze cukor
- 3 ek. víz
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 3 ek. étkezési keményítő
- 4 szem szilva
- 1 tk. mandulaaroma
Tojáshab:
- 1/3 csésze cukor
- 3 tojásfehérje
- 1/4 csésze víz
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A tésztához a hozzávalókat gyorsan összedolgozzuk, nem baj, ha a tészta morzsalékos, a hűtőben összeáll. Majd minimum egy órára hűtőbe tesszük. A szilvát feldaraboljuk, és cukorral, valamint a vaníliás cukorral összerottyantjuk, majd hozzáadjuk a vízzel elkevert keményítőt és az aromát. A tojásfehérjét félkeményre verjük, majd óvatosan hozzáadjuk a vízzel elkevert cukrot és a vaníliás cukrot. A tésztával kibélelünk több kicsi vagy egy nagyobb sütőformát, majd 180 fokos sütőben 5-6 percig elősütjük. Ha ezzel megvagyunk, mehet bele a szilva, és habzsákból nyomjuk rá a fehérjehabot. 180-200 fokos sütőben 15-20 perc alatt süssük pirosra.
Még több szilvás recept az NLCafén:
- Itt a szilvaszezon: szilvás receptek minden alkalomra
- Klasszikus finomság: máglyarakás szilvával
- Főzz szilvával!