Csirkeszárny hagymával
Hozzávalók:
- 10 közepes fej lila hagyma
- 1,5 kg csirkeszárny
Hozzávalók a fűszerkeverékhez:
- 1 ek tengeri só
- 1 dl olívaolaj
- 1 kk fűszerpaprika
- 1 kk szerecsendió
- 1 kk cayenne bors
- 1 kk durvára tört mustármag
Kategóriavacsora
Elkészítési idő110 perc
Nehézségi szintkönnyű
Elkészítés
A fűszereket az olívaolajjal összekeverjük, majd alaposan bedörzsöljük a csirkeszárnyakat. 3-4 órát, de akár egy napot is hagyhatjuk állni, mielőtt megsütnénk.
A hagymákat megtisztítjuk, egészben hagyjuk és a csirkeszárnyakkal együtt római vagy jénai tálba tesszük. 190-200 fokos sütőben másfél óra alatt megsütjük. Salátával tálaljuk.