Almás süti, a tökéletes őszi reggeli

nlc | 2016. Szeptember 15.
Az egyre hűvösebb őszi reggeleken már nem elég egy hideg joghurt vagy müzli. Ennél valami melegebb és táplálóbb reggelire van szükségünk – például egy ilyen isteni almás sütire, ami ráadásul gluténmentes és rostgazdag is!

A nyári kánikulában lehet, hogy megvagyunk egy tál gyümölccsel is reggelire, ám ahogy jön az ősz, ennél valami kraftosabb napindítóra van szükségünk! A most következő almás süti pont ilyen. Sőt, amellett, hogy ínycsiklandóan finom, még gluténmentes, rostban gazdag, kalóriában viszont szegény. Olvass tovább a tökéletes őszi reggeli receptjéért!

Gluténmentes almás süti reggelire

Hozzávalók:

6 adaghoz

Elkészítés:

  1. A quinoát vagy kölest keverd össze a fűszerekkel egy tálban, majd öntsd át egy kivajazott tepsibe.
  2. Szórd rá az almát és a mazsolát.
  3. Verd föl a tojásokat, majd add hozzá a szójatejet és a juharszirupot.
  4. Öntsd a tojásos keveréket a quinoa és a gyümölcsök tetejére.
  5.  Dobd a legtetejére a mandulát.
  6. 175 fokos sütőben 1 órán át süsd.
  7. Ha kész, hagyd kihűlni, majd tárold hűtőben akár egy héten át. Fogyasztás előtt vágj le belőle egy szeletet (269 kcal), tedd be a mikróba, majd tégy a tetejére egy kis görög joghurtot. 

Forrás: Popsugar

Exit mobile version