Így készül a tökéletes brownie avokádóval

nlc | 2016. Szeptember 16.
Ha vaj helyett avokádóval készíted a brownie-t, nemcsak egészségesebb, hanem még finomabb is lesz a nagy csokis klasszikus!

Ha még nem tetted volna, itt az ideje, hogy kipróbáld az avokádós édességeket! A csoki és az avokádó, bármilyen meglepő is, ideális párost alkot, ráadásul, ha a süteményekhez használt vajat avokádóra cseréled, az eredmény szuperegészséges is lesz! Például az alábbi, isteni brownie-hoz, ha a 225 gramm vajat ugyanennyi avokádóra váltod, 1608 kalória, 184 gramm zsír és 112 gramm telített zsír helyett mindössze 360 kalóriát, 32 gramm zsírt és csupán 8 gramm telített zsírt viszel a szervezetedbe! Ez elég impresszív, nem? Ráadásul az avokádótól hihetetlenül krémes, omlós lesz a brownie állaga. Íme a recept:

Tökéletes brownie avokádóval

Hozzávalók:

16 darabhoz

Elkészítés:

  1. Verd fel a tojásokat. Add hozzá a cukrot, és keverd tovább alaposan robotgéppel.
  2. Add hozzá a többi hozzávalót, és keverd tovább alacsony fokozaton.
  3. Öntsd az elkészült tésztát kivajazott tepsibe.
  4. 135 fokos sütőben 50-55 percig süsd.
  5. Hagyd kihűlni, majd szeletelve tálald. 

Forrás: Tasty

Exit mobile version