Terítéken az ősz – egyszerű, de nagyszerű hétvégi menü

nlc | 2016. Szeptember 16.
Egyszerű, de nagyszerű fogásokkal készülünk a hétvégére: egy isteni baconös előétellel, egy könnyű csirkés-körtés főétellel és zárásként a szezon kedvencével, a szilvás-fahéjas morzsasütivel.

Baconbe tekert datolya mandulával töltve

Őszi hétvégi menü
 

Hozzávalók:

1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és előkészítünk egy tepsit / sütőtálat.

2. A bacont kisebb darabokra vágjuk (egy szeletet kb. harmadolunk).

3. Mandulát teszünk a datolya magjának helyére, majd a töltött datolyát betekerjük egy kisebb darab baconbe. Sütőbe toljuk és kb. 25 perc alatt készre sütjük.

 

Körtés-juhtúrós csirkemell

Hozzávalók:

1. A csirkemellfilét megtisztítjuk, sózzuk, és kisebb darabokra vágjuk. A körtét meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és cikkekre vágjuk.

2. A vajat egy nagyobb serpenyőben megolvasztjuk, és közepes lángon megsütjük rajta a besózott csirkét. Ráöntjük a tejszínt és összeforraljuk, majd hozzáadjuk a juhtúrót és a körtét, és fedő alatt közepes, vagy annál kisebb lángon kb. 15 percig főzzük. Főtt rizzsel és pirított mogyoróval megszórva tálaljuk.

 

Szilvás-fahéjas morzsasüti

 

Hozzávalók:

1. A szilvát megmossuk, magját eltávolítjuk, és felkockázzuk. Egy evőkanál cukorban elkeverjük a fahéjat, és megszórjuk vele a feldarabolt szilvát.

2. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra és előkészítünk egy nagyobb, vagy több kisebb sütőformát.

3. A hideg vajat felkockázzuk, és összemorzsoljuk a liszttel és a 12 dkg cukorral.

4. A fahéjas-cukros gyümölcsöt a sütőtál(ak)ba tesszük, és rászórjuk a morzsát. Sütőbe toljuk, és kb. 45 percig sütjük. Akkor jó, ha a morzsa kissé megpirul.

Még több hétvégi menü az NLCafén:

Exit mobile version