Ezt a spanyol receptet ki kell próbálnod! Empanada Paul Hollywoodtól

nlc | 2016. Szeptember 17.
Paul Hollywood tudja, mit csinál: a híres sztárséf péksüteményeire mindig számíthatunk, isteni finomak, receptjei megbízhatóak, és bárki által elkészíthetőek. Most épp egy spanyol csirkés-sajtos empanadát hoztunk tőle, ami garantáltan a hétvége fénypontja lesz!

 

Hozzávalók

A csili-zöldcitrom mártogatós szószhoz

A sütőt előmelegítjük 190°C-ra. Egy tepsit/sütőlapot sütő spray-jel előkészítünk (vagy kivajazunk).

Egy nagy serpenyőbe öntjük az olajt, majd közepes tűzön melegítjük. Amikor az olaj felforrósodott, beledobjuk a hagymát, a jalapenót, a fokhagymát és az újhagymát, majd addig főzzük, míg megpuhul, azaz kb. 3 percig. Sóval és borssal ízesítjük.

Egy nagy előkészítő edényben összekeverjük a csirkehúst, a sajtot, a krémsajtot, a hagyma-keveréket és a csípős szószt.

Egy kisebb előkészítő edényben felverjük a tojást. Félretesszük. A munkafelületre lisztet szórunk a nyújtáshoz.

A tésztából 33 centiméteres vékony köröket nyújtunk, amelyekből aztán tésztavágóval egyenként 8 db, 10 centiméteres kört vágunk ki. A maradékot összegyúrhatjuk, és újból kinyújthatjuk. Mindegyik kör közepére egy púpozott evőkanálnyi csirkekeveréket kanalazunk. A széleket a felvert tojással megkenjük, és a kört félbehajtjuk. Az empanada tetejét kézzel finoman megnyomkodjuk, hogy a levegő teljesen eltávozzon belőle. A széleket egy villa fokával lezárjuk és a tetejét tojással megkenjük, végül a tetejére csiliport szórunk. Körülbelül 20 percig sütjük, míg szép aranybarna nem lesz.

Az empanadákat a csili-zöldcitrom szósszal szolgáljuk fel.

A csili-zöldcitrom mártogatós szósz elkészítése:
A joghurtot, a csilikrémet, a zöld citrom levét és lereszelt héját egy előkészítő edényben összekeverjük. 

Paul Hollywood és a város ízei sorozatban a legjobb péksüteményeket láthatjuk Nápolytól, Madridtól kezdve Párizson és Varsón át New Yorkig és Szentpétervárig. A híres pék új sorozata szeptember 22-től csütörtökönként 20:00-tól dupla részekkel a Food Networkön.
 
Exit mobile version