Nagyjából két csoportra osztható az emberiség: akik élnek-halnak, és akik amíg csak tehetik, tartózkodnak a befőttektől, kompótoktól, pácoltaktól és savanyúságoktól. Akármelyik csoportba sorolod is magad, a most következő, pácolt lila hagymának adj egy esélyt – nem fogod megbánni! Ha éppen nincs otthon köretnek vagy friss salátának való, ez a finomság akkor is szuperül kiegészíti majd a húsokat, szendvicseket vagy a tojásrántottát.
Pácolt lila hagyma
Hozzávalók:
- 1 befőttesüveg
- 1 meghámozott és felszeletelt lila hagyma
- 1 csésze meleg víz
- 1/2 csésze almaecet
- 1 evőkanál cukor
- 1 és 1/2 teáskanál só
Elkészítés:
- A hagymaszeleteket tedd bele a befőttes üvegbe.
- Egy tálban keverd össze a vizet, az ecetet, a cukrot és a sót.
- Öntsd rá a hagymára, keverd el, hogy átjárja, majd a lezárt üveget tedd hűtőbe egy éjszakára.
- Másnap – és még két héten át hűtőben tárolva – már eheted is!
Forrás: Popsugar