Sajttal és hagymakrémmel töltött kenyér
Hozzávalók:
- 100 gramm cheddar sajt
- 100 gramm mozzarella
- egy csokor újhagyma apróra vágva
- 70 gramm vaj
- egy tetszőleges rusztikus kenyér (0,25 vagy 0,5 kg-os)
- szezámmag
A kenyeret bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben marad. A tepsit kibéleljük alufóliával, rátesszük a kenyeret, majd elkezdjük bele rakni (SOK TÜRELEMMEL) a sajtot. A hagymát leöntjük az olvasztott vajjal, majd hozzáadjuk a szezámmagot. Ha az összes sajt belekerült a kenyérbe, akkor belekanalazzuk a mélyedésekbe a vajas hagymaszószt. Betakarjuk a fóliával és 15 percig 180 fokon sütjük a töltött kenyeret.
Forrás: The Kitchn
Még több töltött kenyér az NLCafén:
- Szicíliai töltött kenyér
- Így készül a csirkés-parmezános töltött kenyér
- Kipróbáltuk a magyaros töltött kenyeret