Már nálunk is egyre népszerűbb a bögrés süti műfaja, és nem is kérdés, hogy miért: egy személyre pár alapanyagból, sütő helyett a mikróban csinálhatunk isteni, meleg édességet magunknak. Ezúttal egy olyan receptet mutatunk nektek, ami a legendás amerikai csokidarabkás keksz bögrébe rejtett verziója – muszáj kipróbálni!
Hozzávalók:
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál cukor
- 1 evőkanál barna cukor
- 1 tojás
- 1/3 csésze liszt
- 1/4 teáskanál sütőpor
- egy csipet só
- 2 evőkanál csokidarabka
Elkészítés:
1. Egy nagy bögrében olvasszuk meg a vajat 15-20 másodperc alatt a mikróban! Ha kicsit kihűlt, adjuk hozzá mindkétféle cukrot és a tojást is!
2. Ezután jöhet bele a liszt, a sütőpor és a csipet só is. Utolsó lépésként adjuk hozzá a csokidarabkákat!
3. Helyezzük a keveréket a mikróba 1-2 pecre – fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy mikor jó!