A legfinomabb és legegyszerűbb köret az őszre: mézes édesburgonya

nlc | 2016. Szeptember 27.
Az édesburgonyát szuperegyszerűen lehet nagyon finomra elkészíteni, így akkor is villanthatsz, ha csak kevés erőfeszítést tudsz belefektetni a köretbe.

 Egyszerűen imádjuk az édesburgonyát: lassan felszívódó szénhidrát, nem emeli magasba a vércukorszintet, sokkal kevésbé hizlal, mint a sima krumpli, ráadásul C-vitaminban és béta-karotinban is gazdag. Ám mindezen áldásos tulajdonságai eltörpülnek amellett, hogy isteni finom íze van! Ha egy izgalmas körettel villantanál a hagyományos húsételek mellé, az édesburgonya kiváló választás lesz. Az alábbi receptből megtudhatod, hogyan készítsd el pofonegyszerűen, mégis izgalmasan.

 Mézes édesburgonya a sütőből

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsd elő 190 fokra.
  2. Egy tálban keverd össze az édesburgonya-kockákat a vajjal, a mézzel és a fahéjjal. 
  3. Egy sütőpapírral borított tepsin oszlasd el a kockákat, majd tedd sütőbe 30 percre. Melegen tálald.

Forrás: RasaMalaysia

Exit mobile version