Desszertet reggelire: sült banános bundás kenyér

nlc | 2016. Szeptember 27.
Ha a tökéletes hétvégi reggelit vagy vasárnap délutáni süteményt keresed, a sült bundás kenyérrel nem lőhetsz mellé!

Az a jó az édes bundás kenyérben, azaz a mi bundás kenyerünk francia rokonában, hogy akkor is ki tudjuk vele elégíteni a desszert iránti sóvárgásunkat, ha alig vannak otthon hozzávalók édességhez. Ráadásul, ha reggelire készítjük, ebédig biztosan jóllakunk – de uzsonnaként vagy vacsoraként is megállja a helyét. A most következő bundás kenyér kicsit másképp készül, mint a hagyományos, és egy kis banán is került hozzá, hogy még finomabb legyen. Íme:

Sült banános bundás kenyér

Hozzávalók:

8-10 adaghoz

A mázhoz:

A sütihez:

Elkészítés:

 

  1.  Először készítsd el a mázat: olvaszd fel a vajat, add hozzá a barna cukrot, a fahéjat és a vaníliát, forrald fel, majd add hozzá a banánokat is. 
  2. Verd fel a 8 tojást, add hozzá a hozzávalókat, a legvégén pedig alaposan keverd el benne a kenyérkockákat, hogy jól magukba szívják a folyadékot.
  3. Tedd egy kivajazott sütőformába, tálba vagy tepsibe, locsold rá a banános-cukros mázat,  majd mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe, 45-50 percre, amíg aranybarna nem lesz.
  4. Tálalás előtt szórd meg porcukorral. Jó étvágyat!

Forrás: Tasty

Exit mobile version