Fordított almás sütemény receptje

nlc | 2016. Szeptember 28.
Igazi őszi édesség és desszert a fordított almás sütemény. Ha egyszer is kipróbálod ezt a receptet, minden bizonnyal tavasszal, nyáron és télen is ezt sütöd a családnak, a barátoknak vagy csak úgy magadnak.

Ez a megunhatatlan almás sütemény. Fordított torta, mely mennyei, káprázatosan mutat, és mégsem bonyolult. És még csak méregetni sem szükséges a hozzávalókat, hiszen bögrében adjuk meg azokat. 1 bögre = 2,5 dl

Próbáld ki, imádni fogod az egyszerű almás-karamellás sütemény receptjét.

A fordított almás sütemény hozzávalói

Az almás mázhoz

A sütemény tésztájához

Így készítsd el a fordított almás süteményt

Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Vékonyan vajazz ki egy kerek tortaformát vagy pitesütőtálat.

Az almákat pucold meg, magházukat távolítsd el, vágd fel vékony szeletekre. Serpenyőben, lassú tűzön olvaszd fel a vajat, keverd hozzá a cukrot és kevergetve addig hevítsd, amíg az teljesen fölolvad. Vedd le az edényt a tűzről, add hozzá a fahéjat, és öntsd az előkészített tortaformába. Az almaszeleteket szép formában körben helyezd a tálba.

Készítsd el a fordított torta tésztáját is. Ehhez szórd a lisztet nagyobb keverőtálba. Add hozzá a sót, a sütőport és a fahéjat. Egy másik tálban keverd habosra a vajat a cukorral. Egyesével keverd hozzá a tojásokat is, majd a vaníliaaromát, robotgéppel elegyítsd az egészet krémes állagúra. Adagonként tedd hozzá a fahéjas lisztet.

Simítsd a tésztát a mázra, majd told az almás süteményt a forró sütőbe, és 35-40 percig süsd. Villával, fogpiszkálóval ellenőrizd, hogy a tészta közepe is átsült-e. Ha szükséges, néhány percre még told vissza a sütőbe.

Ha elkészült a fordított almás sütemény, 10 percet pihentesd, mielőtt a tálcára borítod. Miután teljesen kihűlt, szeletelheted.

Próbálj ki más almássütemény-receptet is az NLCafén

Fotók: Pinterest

Exit mobile version