Egyetlen trükk, amivel könnyebben megy majd a tojáspucolás

nlc | 2016. Szeptember 29.
Egyetlen apró trükk, amivel sokkal egyszerűbb lesz a keménytojásról lehámozni a héját!

Gyakran azért döntünk inkább a rántotta mellett, mert nem akarunk bajlódni a keménytojással –  azaz egészen pontosan annak megpucolásával. A miniatűr darabkákban lepattogó tojáshéjak a körmeink alá mennek, vagy véletlenül egy nagyobb darab tojást is lehasítunk a héjjal. Mocskos, alantas munka, amit utálunk.

A legújabb netes trükk szuperegyszerű és mindenki esküszik rá: a titok csak annyi, hogy teszünk egy teáskanál szódabikarbónát a tojás főzővízébe – ez segít lúgosítani a tojáshéjat, ami így könnyebben lemállik majd a tojásról.

Ennyi az egész. Ti ki fogjátok próbálni?  

DailyMail

Exit mobile version