Igazi őszi saláta almával és spenóttal

nlc | 2016. Szeptember 30.
A salátaebédek szezonja nem ért véget a nyárral: íme, egy szuper, hamisítatlanul őszi salátarecept, ami jól jön majd a hűvösebb napokon is.

A hűvösebb, őszi napokon egyre többször vesszük elő a szívmelengető krémlevesek és kiadós tészták vagy húsételek receptjeit. Pedig a salátákat is könnyen ősziesíthetjük – erre a legjobb példa a most következő saláta, amiben alma és dió dobja fel a spenótot. Ha ősszel és télen is könnyű ebédre vágysz, ezt bármikor összeütheted, akár otthonra, akár a munkahelyedre.

Spenótsaláta almával, dióval, feta sajttal, juharszirupos vinaigrettel

Hozzávalók:

7-8 adaghoz

Az öntethez:

Elkészítés:

  1. Egy nagy tálban forgasd össze a spenótleveleket, az almaszeleteket, a diót, az áfonyát. Keverd hozzá a bacont és a hagymát, ha szereted. Végül add hozzá a morzsolt fetát is.
  2. Az öntetet állítsd össze egy zárható üvegben: keverd össze a hozzávalókat, akár rázd is fel egy kicsit.
  3. Locsold meg a salátát az öntettel, és fogyaszd azonnal. Ha későbbre hagyod, az öntetet és a salátát külön tárold.

Forrás: Pinterest

Exit mobile version