A hűvösebb, őszi napokon egyre többször vesszük elő a szívmelengető krémlevesek és kiadós tészták vagy húsételek receptjeit. Pedig a salátákat is könnyen ősziesíthetjük – erre a legjobb példa a most következő saláta, amiben alma és dió dobja fel a spenótot. Ha ősszel és télen is könnyű ebédre vágysz, ezt bármikor összeütheted, akár otthonra, akár a munkahelyedre.
Spenótsaláta almával, dióval, feta sajttal, juharszirupos vinaigrettel
Hozzávalók:
7-8 adaghoz
- 280 g friss bébispenót
- 3 alma vékony szeletekre vágva
- 1 csésze pirított dió (vagy pekándió)
- 110 g feta sajt
- 1/2 csésze aszalt vörös áfonya
- opcionális: 340 g bacon szalonna pirítva
- opcionális: fél lila hagyma felkarikázva
Az öntethez:
- fél csésze olívaolaj
- negyed csésze almaecet
- 2 ek. juharszirup (helyettesíthető mézzel)
- 2 ek. dijoni mustár
- csipet só, bors
Elkészítés:
- Egy nagy tálban forgasd össze a spenótleveleket, az almaszeleteket, a diót, az áfonyát. Keverd hozzá a bacont és a hagymát, ha szereted. Végül add hozzá a morzsolt fetát is.
- Az öntetet állítsd össze egy zárható üvegben: keverd össze a hozzávalókat, akár rázd is fel egy kicsit.
- Locsold meg a salátát az öntettel, és fogyaszd azonnal. Ha későbbre hagyod, az öntetet és a salátát külön tárold.
Forrás: Pinterest