Szuper nasi a gyerkőcöknek: parmezánbundás csirkecsíkok

nlc | 2016. Szeptember 30.
Ezt az isteni, ropogós bundájú csirkés bekapnivalót imádni fogják a gyerekek – és a felnőttek is.

A gyerekek kedvenc ételei között tuti toplistásak csirkefalatok. A most következő változatért pedig nemcsak ők lesznek oda, hanem a felnőttek is: a csirkemellek ugyanis fűszeres, ropogós bundát kapnak, az elkészítésük viszont semmivel sem bonyolultabb, mint egy hagyományos rántott húsé. Olyannyira egyszerűen készülnek, hogy akár a gyerkőcök is besegíthetnek! Íme:

Parmezánbundás csirkecsíkok

Hozzávalók:

6 adaghoz

Elkészítés:

  1. Csíkozd fel a csirkemelleket, sózd, borsozd őket.
  2. Egy légmentesen zárható zacskóba szórd bele a lisztet, majd add hozzá a fűszereket és rázd össze! Ezután a csirkecsíkokat is tedd a zacskóba, és ismét rázd össze, hogy jól átjárja őket a bunda.
  3. Ezután a csirkéket forgasd meg a felvert tojásban, majd a zsemlemorzsás-parmezános keverékben.
  4. Tedd a bepanírozott csirkecsíkokat egy kivajazott/kiolajozott serpenyőre, majd mehetnek a 200 fokra előmelegített sütőbe, 35-40 percre. Félidőben fordíts rajtuk egyet.

 

Forrás: Tasty

Exit mobile version