Ettől a muffintól nem fogsz elhízni: banános zabkásamuffin

nlc | 2016. Október 03.
Lassan itt a hideg és nyirkos idő, amiben egyre nagyobb igényünk van a szívmelengető süteményekre. Jöjjön egy muffinrecept, ami kielégíti a sütivágyad, de nem teszi tönkre a diétád.

 Ha a hideg idő érkeztével párhuzamosan egyre jobban kívánod a sütiket, ne ijedj meg, nem vagy egyedül! A vágynak azonban nem engedhetünk minden alkalommal – hacsak nem akarunk gőzerővel a pluszkilók leadásán dolgozni pár hónap múlva. Ezért nem árt már az ősz kezdetén betárazni olyan egészséges sütireceptekből, amikből egy kicsit bátrabban falatozhatunk. A következő recept a szuperegészséges zabkása sült változata, ami pont olyan finom, mint egy valódi muffin. Már mutatjuk is, hogyan készítheted el.

 Banános zabkásamuffin

Hozzávalók:

12 darabhoz

Elkészítés:

  1. Egy nagy tálban keverd össze a zabot, a barna cukrot, a sót, a fahéjat és a sütőport.
  2. Egy másik tálban keverd össze alaposan a banánt, az olajat, a tojásokat és a vaníliát. Végül keverd hozzá a tejet is.
  3. Öntsd a folyadékot a zabos keverékre, és keverd el alaposan. Nem baj, ha leveses marad.
  4. Töltsd a kivajazott, vagy papírral borított muffinformákba a tésztát, majd szórd meg őket csokichipsszel.
  5. 175 fokos sütőben 20-25 percig süsd, amíg aranybarna nem lesz a tetejük. 5-10 percet hagyd hűlni, és már élvezheted is!

Forrás: Pinterest

Exit mobile version