Isteni őszi édesség: karamellás sült alma

nlc | 2016. Október 04.
Nem múlhat el ősz isteni almás édességek nélkül. Ha valami egyszerű receptet keresel, próbáld ki ezt a karamellás sült almát!

Amíg a nyár százféle színes gyümölcsét gyászoljuk, emlékeztessük magunkat arra, hogy az ősszel párhuzamosan eljött az alma és ezzel az almás sütik ideje! Mindjárt jobb a kedvünk, igaz? Most egy könnyen összedobható sült alma receptje következik.

Még több almás finomság az NLCafén:

Karamellás sült alma

Hozzávalók:

8-10 adaghoz

A töltelékhez:

A  feltéthez:

Elkészítés:

  1.  Hámozd meg, szeleteld, majd kockázd fel az almákat.
  2.  Öntsd rájuk a citromlevet, a sót, a fahéjat, a lisztet és a barna cukrot. Keverd el alaposan, majd tedd félre. Helyezd el egy kerámiatepsiben az almákat.
  3. Egy másik tálban keverd össze a feltét hozzávalóit, majd szórd meg vele az almát.
  4. 180 fokon 40-45 percig süsd.
  5. Hagyd hűlni 10 percet, majd tálald vaníliafagyival. 

Forrás: Tasty

Exit mobile version