Őszi finomság: sütőtökös tésztasaláta kecskesajttal

nlc | 2016. Október 07.
A sütőtökszezon az év egyik legcsodásabb időszaka: ne felejtsük el kihasználni, például ezzel az isteni, kecskesajtos tésztasalátával!

A tésztasaláta nem csak a nyári kerti partik finomsága lehet készíthetünk belőle őszies verziót is, csak bele kell komponálnunk minden idők legősziesebb hozzávalóját, a sütőtököt. És ha már itt tartunk, menjen bele egy kis kecskesajt is… isteni lesz!

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. Terítsük ki a sütőtökkockákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, locsoljuk meg őket 2 evőkanál olíva olajjal, ízesítsük sóval, borssal, majd körülbelül 20-25 perc alatt süssük aranybarnára.

2. Míg a tök sül, keverjük össze a maradék olajat, almaecetet és mustárt. Adjunk hozzá fahéjat és borsot!

3. Egy nagyobb lábasban főzzük ki a tésztát a csomagoláson látható utasításokat követve.

4. A kihűlt tésztát tegyük egy nagy tálba, adjuk hozzá a sütőtököt, a fenyőmagot és a kakukkfüvet! Végül adjuk hozzá a kecskesajtot is, langyosan tálaljuk!

PureWow

Exit mobile version