Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Gasztro

Hogyan kell sütőtököt sütni? Mutatjuk!

Ismét beindult a sütőtök szezonja. Ha egyszer is föltetted a kérdést, vajon hogyan süss sütőtököt, akkor íme, most megtudhatod a legfontosabb szabályokat. Nem ördöngösség, nem bonyolult, de a siker érdekében nem árt betartani. Felkészültél a sütőtöksütésre?

Sütés előtt válassz megfelelő sütőtököt

A sütés egyik titka, hogy a sütőtök ép, egészséges és kellően érett legyen. Ha a sütőtök héja szép narancssárga, és sérülések, penészfoltok sem láthatók a felületen, akkor szinte biztos lehetsz abban, hogy az íze is megfelelően édes. Mielőtt a kosárba tennéd, pillants rá a szárra is. Ha a szár vagy annak helyét is frissnek látod, a sikeres sütés első lépését máris megtetted.

Így süsd meg a sütőtököt

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A sütőtökök alaposan mosd meg, töröld szárazra. Vágd félbe, majd felezd tovább a darabokat a kívánt méretre. Két félben is hagyhatod, ha úgy szimpatikus. Vájd ki a magokat, és helyezd a sütőtökdarabokat sütőpapírral kibélelt tepsibe.

Told a forró sütőbe, és süsd a sütőtököt a mérettől függően legalább másfél-két órán keresztül. Ha úgy látod, túlságosan pirulna a teteje, fedd le alufóliával. Amikor a tök már puhának tűnik, emeld a sütő hőmérsékletét 200 fokra, és süsd pirosra. Akkor készült el, ha kissé “összerogyott”, mert kisült belőle a fölösleges nedvesség, de még nem száradt ki. Az elkészült sütőtököt langyosan vagy teljesen kihűlve fogyaszd. Néhány napig hűtőszekrényben tárolhatod.

Hogyan kell sütőtököt sütni? Mutatjuk

Olvass még sütőtökös recepteket az NLCafén

Fotó: Pinterest

Címlap

top