Gasztro

Sütőtöknap: az 5 legjobb recept

Olcsó, és ősszel még nem unjuk halálosan, úgyhogy ilyenkor ehetünk, amennyit csak bírunk. Bloggereink 5 különleges sütőtökös recepttel készültek.

Sütőtökpálcikák chips helyett – Csak a Puffin konyhájából

Rágcsálnivaló az egészségesebb kategóriából, akár kis mókusoknak is. Nem recept, csak ötlet. Kattints a receptért!

Sütőtöknap: az 5 legjobb recept


Sütőtökös és mákos muffinFakanál és tortalapát konyhájából 

Hirtelen ötlettől vezérelve készült ez az adag. A hűtőben volt sült sütőtökmaradék, körülbelül egy negyed töknyi. Aztán eszembe jutott, hogy valamelyik gasztrooldalon láttam valamilyen sütőtökös-mákos sütit. Ez adta az ötletet egy újabb kísérlethez az egészséges sütemények terén. Lisztmentes, cukormentes, tejmentes. Kattints a receptért!

Sütőtöknap: az 5 legjobb recept


Sütőtöknap: az 5 legjobb receptSütőtökös sajtkrémtortaFalusi libák konyhájából

Ez a torta nekem is nagy kedvencem. Sokszor sütöttem már, és semmivel sem bonyolultabb, mint például egy sima csokitorta. Sőt. A “tészta” keksz, addig semmi gond, csak morzsolni kell. A krémet szépen lassan kell hozzávalónként kevergetni, ebben sincs semmi nehéz. A sütésnél arra kell figyelni, hogy gőzben süljön. Én ezt egyszerűen úgy oldom meg, hogy a sütő aljára egy nagyobb tepsiben vizet teszek. A hőre is illik odafigyelni, de 15 perc után eltekerni egy gombot nem olyan nehéz.:) Tehát sajtkrémtortát sütni könnyű! Kattints a receptért!

 

 

 

Omlós sütőtökös szeletKrisztina konyhájából

Ismét előkerült az egyik kedvenc tökös süteményem, igazán finom és omlós. Még az is megkedvelheti a sütőtököt ebben a formában, aki egyébként nem szereti a sütőtököt.  Kattints a receptért!

Sütőtöknap: az 5 legjobb recept


Töltött sütőtök Wannabe chef  konyhájából

Vajon mivel töltenék meg egy sütőtököt? Hirtelen annyi ötletem támadt, hogy nem is tudtam volna közülük választani! Aztán teltek-múltak a napok, és sütőtökből készítettünk isteni ropogós bundás zöldségeket (kakiagét), Jamie-féle pitét és őszi zöldség-tenpurát is, viszont a töltés elmaradt… Egészen mostanáig! Kattints a receptért!

Sütőtöknap: az 5 legjobb recept

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top