Mennyei almás-karamellás sajttorta

nlc | 2016. Október 13.
Mikor csináljunk almás sajttortát, ha nem egy borús őszi délutánon?

A sajttortát mindenki szereti, az almás sütemények pedig ősszel egyszerűen kihagyhatatlanok. Adja magát, hogy kísérletezzük a kettő találkozásával! Nem lövünk le nagy poént, ha eláruljuk, hogy az eredmény valami fantasztikus lesz. Az almás-karamellás sajttorta mindenki őszi kedvence lesz, ráadásul az elkészítése olyan egyszerű, hogy még a gyerkőcöket is bevonhatjuk. Íme:

Almás-karamellás sajttorta

Hozzávalók:

Az alaphoz:

A töltelékhez:

A feltéthez:

Elkészítés:

  1. Az alaptészta hozzávalóit keverjük el, és nyomkodjuk el egy kivajazott tortaformában. 180 fokos sütőben 5 percig süssük.
  2. A töltelék hozzávalóit (az almán kívül) robotgéppel dolgozzuk össze egy nagy tálban, majd tegyük félre.
  3. A feltét hozzávalóit is keverjük össze egy tálban, és tegyük félre.
  4. Kanalazzuk rá a krémet a tésztára majd helyezzük rá az almaszeleteket. Ezután a feltétet is tegyük rá, majd az egész mehet 180 fokos sütőbe, 30 percre.
  5. Ha megsült, locsoljuk meg karamellszósszal.

Forrás: Tasty

Exit mobile version