Francia almás torta – a kihagyhatatlan sütemény receptje

nlc | 2016. Október 22.
Különleges, káprázatos, kihagyhatatlan. A francia almás tortát a gyerekek is imádni fogják. És ha már iskola, ezt a süteményt tízóraira vagy uzsonnára is becsomagolhatod. Hogy egyetlen morzsa sem marad belőle, az egészen biztos.

A francia almás sütemény pillanatok alatt elkészül. Kezdőknek sem okozhat gondot a sütése. Bőven elegendő egyszer kipróbálni a receptet, mert olyan egyszerű, hogy második alkalommal már fejből dobod össze. A legfinomabb almás süteményt nem lehet megunni. A hozzávalók mennyiségét bögrében adtuk meg, 1 bögre = 2,5 dl.

Fóliába csomagolva pedig napokig friss marad – már ha nem fogy el még melegen, a sütőből kivéve.

A francia almás sütemény hozzávalói

Így készítheted el a francia almás süteményt

Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Egy kapcsos tortaformát vékonyan vajazz és lisztezz ki.

Nagyobb keverőtálba mérd ki a lisztet, keverd hozzá a sót és a sütőport, végül a vajat.

Egy másik edényben keverd habosra a tojásokat a cukorral, a vaníliaaromával és az almalével. Adagonként jöhet hozzá a vajas-lisztes keverék, végül a meghámozott, kimagozott, kockára vágott almát is keverd a tésztához.

Az almás sütit, ami nélkül nem múlhat el a hétvége, töltsd az előkészített tortaformába, majd told a forró sütőbe, és 55-60 percig süsd. A sütés végén tűpróbával ellenőrizd, hogy a süti közepe is kellően átsült-e. A francia almás süteményt szeletekre vágva, fahéjas porcukorral meghintve vagy tejszínhabbal kínáld.

Szuper almás sütemények receptjei az NLCafén

Fotók: Pinterest

Exit mobile version