Gasztro

Almás kalácsfelfújt – a legjobb, ami egy szikkadt kaláccsal történhet

Egy tűzálló edényt kivajaztam, majd a kalácsszeleteket beletettem egymás mellé. A tojásokat a tejjel és a cukorral elkevertem, majd ráöntöttem a kalácsokra.

A kalács így eltűnt, megettük. És a többkilónyi alma is elkezdett fogyni. Végre. Az almákat megpucolom és vékony szeletekre vágom. Serpenyőben felforrósítok 5 dkg vajat, elkeverem 5 evőkanál cukorral, megvárom, még a cukor elolvad, majd hozzáadom az almákat és megpárolom. Amikor kész, akkor a puding tetejére kanalazom, egyenletesen eloszlatom.

Almás kalácsfelfújt, a legjobb, ami egy szikkadt kalaccsal történhet

A pudingot elkészítem a leírásnak megfelelően, fahéjjal ízesítem, majd a kalácsok tetejére öntöm, és elkenem, hogy mindenhova egységesen jusson.

A folytatásért kattints a Bonnie konyhája caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top