Szereted a cipóba töltött leveseket és a pizzát sem veted meg? Akkor tetszeni fog ez az ötlet, azaz a cipóba töltött pizza. Az újdonságra nyitott pizzarajongók már tudják, hogy pizzát nem csak a hagyományos formában készíthetünk, láttunk már pizzamuffinokat, sőt tölcséres pizzát is – most itt az ideje, hogy kipróbáljuk a pizzacipót. Az elkészítése ráadásul sokkal egyszerűbb, mint a hagyományos pizzáé. Ha felkeltettük az érdeklődésed, jöjjön a recept!
Cipóba töltött pizza
Hozzávalók:
- 1 nagy cipó
- 250 g marinara szósz
- 225 g mozzarella
- 170 g pepperoni
- egy fél hagyma, felszeletelve
- fél csésze bazsalikom
- 1 csésze főtt kolbász
- 1 zöld kaliforniai paprika, felszeletelve
- 1 csésze reszelt cheddar vagy trappista sajt
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Vágd le a cipó tetejét és vájd ki a belsejét.
- Kend meg a szósz felével, szórd rá a mozzarella felét és a pepperónit.
- Folytasd a hagymával, a bazsalikommal, a kolbásszal, a paprikával. Ezután öntsd rá a szósz másik felét, a pakold rá a maradék mozzarellát is, végül pedig szórd rá a reszelt sajt felét.
- Zárd le a cipó tetejével. Csomagold az egészet alufóliába, majd egy nehéz, lapos tárggyal (például vágódeszka) 30 percig tartsd lenyomva.
- Távolítsd el róla a fóliát, szórd a tetejére a maradék reszelt sajtot és ha maradt, pepperonit is. 30 percig süsd.
- Hagyd hűlni 10 percet, majd szeleteld fel. Jó étvágyat!
Forrás: Tasty