Reggelire tortát? Még jó! Így legalább jól indul a nap, ráadásul nem is kell sokat melózni vele – 20 perc alatt megvagyunk az egésszel, mégis látványos, egészséges, és persze istenien édes reggeli kerülhet az asztalra!
Hozzávalók:
- 1 és 1/2 evőkanál kókuszolaj
- 2 teáskanál juharszirup
- 2-3 csepp mandulaaroma
- 3 evőkanál mandulatej
- 1/4 csésze teljes kiőrlésű liszt
- 1/2 teáskanál sütőpor
- egy csipet só
- magozott cseresznye félbevágva
- 2 evőkanál mandula
- egy csésze joghurt
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és kókuszolajjal kenjünk ki két kisebb tortaformát!
2. Egy csészében keverjük össze a kókuszolajat, a juharszirupot, a mandulaaromát és a tejet, amíg elegyednek, majd egy másik edényben keverjük össze a száraz hozzávalókat is!
3. Keverjük a nedves alapanyagokat a szárazhoz, amíg egyenletes tésztát nem kapunk. Töltsük a tésztát a formákba és szórjuk meg a tetejét cseresznye- és manduladarabkákkal!
4. A tortácskákat süssük nagyjából 9-11 percig, sütés után hagyjuk 10 percet állni!
5. Joghurttal és még egy kis extra mandulával tálaljuk!