Szuperegészséges muffin banánnal, zabbal, avokádóval

nlc | 2016. Október 24.
Bemutatjuk az új kedvenc reggeli muffinodat, ami olyan szuperegészséges összetevőkből készült, hogy egy percig sem lesz utána lelkiismeret-furdalásod!

Vannak olyan reggelek, mikor beérjük egy joghurttal vagy tükörtojással, és vannak olyanok, amikor majd’ meghalunk egy olyan édes finomságért a kávénk mellé, mint egy muffin. Ha tudod, hogy a pékségben kapható csokis muffinok után mardosna a bűntudat, készíts szuperegészséges, de legalább olyan isteni muffint, ami ráadásul negyedannyi kalóriát tartalmaz. Az első trükk: cseréld a vajat avokádóra! A második: édesítsd banánnal! Íme, a teljes recept:

Banános-zabos muffin avokádóval

Hozzávalók:

12 darabhoz

A feltéthez:

Elkészítés:

  1.  Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Készítsd bele a papírkosárkákat a muffinformába.
  2. Egy kis tálban keverd össze a lenmagot és a vizet. Tedd félre.
  3. Nyomkodd össze a banánokat egy villával, add hozzájuk a joghurtot, a cukrot, a vaníliát és az avokádót. Keverd össze, majd add hozzá a lenmagot is.
  4. Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a proteinport, a sót és a szódabikarbónát. Végül öntsd rá a banános krémre, majd alaposan keverd össze.
  5. Oszd el a tésztát a muffinformában és láss hozzá a feltéthez: keverd össze a hozzávalókat egy tálban, a vajjal dolgozd morzsásra. Tégy a feltétből a muffinok tetejére.
  6. Tedd sütőbe 18-20 percre. Jó étvágyat!

Forrás: Popsugar

Exit mobile version