Ha a rohanó munkanapok miatt egész hétre előre kell tervezzük a heti ebédmenüt, nem könnyű kreatívnak maradni! A spanyolviaszt a következő recept sem találja fel, hiszen alapvetően csirkéből és zöldségekből áll. Ám a pesto és a tökéletes ízpárosítások miatt, mégis felüdülést nyújt majd ez az egyszerű, egészséges és finom ebéd.
Pestós csirke zöldségekkel
Hozzávalók:
- 2 ek. olívaolaj
- 4 csirkecomb, kicsontozva, megpucolva
- só, bors ízlés szerint
- 2 csésze koktélparadicsom felekbe vágva
- 450 g zöldbab
- fél csésze bazsalikomos pesto
Elkészítés:
- Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben és süsd ki rajta a csirkecombokat. Sózd, borsozd ízlés szerint. Ha megsültek, tedd félre és szeleteld fel őket.
- A serpenyőt hagyd a tűzön és dobd bele a zöldbabot. Ha megfőtt, keverd hozzá a csirkecsíkokat, a paradicsomot és a pestót.
- Fogyaszd el egyből, vagy csomagold el és tartsd hűtőben akár 4 napig.
Forrás: Tasty