Reméljük, arról már senkit nem kell győzködni, hogy a sütőtök milyen remekül megállja a helyét az édességekben. Ha mégis akadnak még szkeptikusok, azoknak javasoljuk, hogy próbálják ki ezt a tortát! A sütőtök, a csoki és a sajttorta találkozását megízlelve ugyanis semmi kétségük nem marad majd.
Sütőtökös, csokis sajttorta
Hozzávalók:
A sütőtök mixhez:
- 350 g sütőtök felkockázva
- 50 g vaj
- 1 ek. cukor
A sajttorta mixhez:
- 360 g krémsajt
- 200 g cukor
- 100 ml tejszín
- 1 kk. fahéj
- fél kk. szerecsendió
- fél kk. szegfűszeg
- fél kk. gyömbér
- 2 tojás
A csokis alaphoz:
- 250 g csokiskeksz
- 2 ek. olvadt vaj
A feltéthez:
- 200 ml tejszín habbá verve
- 1 ek. kakaó
Elkészítés:
- A sütőtökkockákat helyezd el egy tepsin, öntsd rá a cukrot és a vajat. 200 fokos sütőben 30 percig süsd. A sütőt hagyd 180 fokon, a sütőtököt pedig hagyd hűlni.
- A csokis kekszet aprítsd fel morzsássá, majd keverd hozzá a vajat. Oszlasd el a tortaforma aljában, majd tedd félre.
- A sütőtököt keverd össze a sajttorta krém hozzávalóival, turmix vagy aprító segítségével. Végül a felvert tojásokat fakanállal keverd el benne.
- Öntsd ezt a krémet a csokis alapra, majd tedd 180 fokos sütőbe 1 órát sülni. Ha készen van, hagyd teljesen kihűlni.
- Végül kend meg a tejszínhabbal és szitálj rá kakaóport!
Forrás: Proper Tasty