Gyors vacsora: ínyenc csirkeszárnyak bulgurral

nlc | 2016. November 01.
Villámgyors mennyeien finom vacsora. Ha épp ilyesmin gondolkozol, de nincs semmi ötleted, most mutatunk egy nagyon egyszerű, mégis nagyon finom és nagyon gyorsan elkészíthető csirkeszárnyreceptet. Hogy imádni fogja a család, az nem kétséges.

Nemcsak az elfoglalt háziasszonyok, feleségek kedvenc receptje lesz ez a csirkeszárny. Nagyon egyszerűen elkészíthető, kezdők is bátran megpróbálkozhatnak vele, elronthatatlan. És akkor az ízeket még meg sem említettük. Íme a tökéletes gyors vacsora, a sült csirkeszárny receptje.

Hozzávalók a gyors vacsorának is tökéletes csirkeszárnyhoz

4 személyre

Így készül a villámgyors vacsora, a sült csirkeszárnyak bulgurral

A csirkeszárnyakat alaposan mosd le. Az ízületeknél vágd ketté, a legszélső részt, amely szinte csak bőr és csont, nyugodtan kidobhatod. Tányérra helyezve, a csirkeszárnyakat ízlés szerint szórd meg a fűszersóval. Néhány percig hagyd állni. Ha inkább úgy szereted, gyors vacsorára csípős csirkeszárnyat is készíthetsz.

Közben serpenyőben forrósítsd fel a zsírt, majd tedd bele a csirkeszárnyakat. Vedd lejjebb a hőmérsékletet, és lassú tűzön, fedő alatt 20-25 percig süsd a húst. Közben időnként fordítgasd meg, hogy minden oldala átpuhuljon. Majd vedd le a fedőt, emeld a hőmérsékletet, és pirítsd meg a csirkeszárnyak mindkét oldalát.

A bulgurt pirítsd egy-két percig 1 evőkanálnyi olajon, majd öntsd fel kétszer annyi vízzel. Lassú tűzön, fedő alatt főzd 20 percig. Szűrd le a vizet, és kínáld a csirkeszárnyak mellé köretként.

NLCafé tipp: bulgur helyett rizzsel, salátával vagy sült krumplival is nagyon finom a csirkeszárny.

További tippek gyors vacsorához az NLCafén

Fotó: Pinterest

Exit mobile version