Gasztro

Két finom gyors vacsora

Megint kezdődik a hét, és este már csak egy gyors vacsorára van időd? Érdemes elmenteni néhány bombabiztos receptet ilyen esetekre, amit villámgyorsan elkészíthetsz még egy fárasztó nap végén is.

Tócsni

Két finom gyors vacsora

“A száznevű finomság legegyszerűbb receptje

A most következő étel kellemes gyerekkori emlékeket idéz bennem. Sokszor volt, hogy apukám vacsorára görhönyt készített (csak később tudtam meg, hogy tócsniként ismertebb).
Akkor én jó nagy adag ketchuppel ettem, általában addig, amíg meg nem fájdult a hasam. 🙂 Mostanában viszont sajttal és tejföllel szeretem a legjobban.

Amit most megmutatok, az a legegyszerűbb recept, ezerféleképpen lehet dúsítani, ízesíteni. Hagymát, fokhagymát, petrezselymet szoktam még beletenni, szezonban medvehagymát is.
Sőt a krumplit is le lehet cserélni, én sütöttem már édesburgonyából, sütőtökből, cukkiniből, sőt céklából is. Újabban, hogy egy kicsit egészségesebbé tegyem, zabpehelylisztet használok, de szerintem bármilyen más liszt is jó hozzá.”

A tócsni receptje a Tetovált lány konyhája blogon olvasható.

Kéksajtos-tejszínes csirkemell aszalt szilvával

Két finom gyors vacsora

“Gyors ebéd kellett, nagyon gyors. A bevált stratégia szerint ilyenkor az a két alapanyag, amelyet segítségül hívok, az a csirkemell és a kuszkusz. A csirkemell tényleg rövid idő alatt elkészíthető, a kuszkusznak pedig gyakorlatilag csak forró víz kell és kész.

A családnak nagyon bejött ez a kéksajtos mártásban fürdőző csirke, amelynek sósságát ellensúlyozta az édeskés aszalt szilva. A fehérbor és a lila hagyma pedig…”

A recept az Álom.Íz.Világ blogon olvasható.

 

Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top