Isteni vendégváró falatkák karfiolból

nlc | 2016. November 02.
Szaftos és ropogós karfiolos falatkák – ezúttal sajnos nem vegetáriánusoknak!

A karfiol nem éppen a legnépszerűbb alapanyag, pedig igenis készülhet belőle szaftos, ropogós finomság. Mutatjuk is a receptet!

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

1. Készítsük elő a karfiolt: tisztítsuk meg, szedjük le a leveleket és a fejeket vágjuk ketté vagy mérettől függően kisebb darabokra!

2. Egy nagyobb fazékban tegyünk fel vizet főni! A sós vízben főzzük meg a karfiolt, majd csöpögtessük le, és a maradék vizet itassuk fel papírtörlővel!

3. Egy kisebb edényben keverjük össze a paradicsompürét a fehér bort és a borsot! Kenjük meg a masszával a karfioldarabkákat, majd szórjuk meg egy kevés parmezánnal!

4. Tekerjük a karfioldarabokat a prosciuttóba, majd egy serpenyőben pirítsuk meg olívaolajon a falatkákat! Frissen, ropogósan tálaljuk!

PureWow

Exit mobile version