Banános bundás kenyértekercs, a dekadens téli reggeli

nlc | 2016. November 04.
Egyszer engedj meg magadnak egy igazán dekadens reggelit, és készíts ilyen mennyei, banános bundás kenyértekercset!

Az édes bundás kenyér, azaz a francia pirítós a lehető legjobb választás, amivel feldobhatod a szürke, téli hétvégéket. A most következő, banános bundás kenyeret elkészítheted reggelire, de tejszínhabbal felturbózva desszertként is megállja a helyét. Egy biztos, ha egyszer kipróbálod, örök kedvenceddé válik!

Banános bundás kenyértekercs

Hozzávalók:

2 tekercshez

Elkészítés:

 

  1.  A kekszből készíts morzsát a videón látható módon.
  2. A kenyérszeleteket lapítsd ki egy sodrófa segítségével.
  3. Kend meg a kenyeret karamellszósszal, és pakolj az egyik felére banánszeleteket. Tekerd fel.
  4. A kenyértekercseket mártsd meg a felvert tojásban, majd forgasd a kekszmorzsába. 
  5. Ezután süsd ki forró vajon, körülbelül 2-3 percig mindkét oldalát.
  6. Ha szeretnéd, tálald tejszínhabbal és csokireszelékkel. Jó étvágyat!

Forrás: Proper Tasty

Exit mobile version