Vegetáriánus lakoma: isteni töltött padlizsán

nlc | 2016. November 04.
Egy csodás, mélylila padlizsán minden földi jóval megtöltve – mi kell még?

Vegetáriánusok számára is készülhet kiadós, laktató ebéd, a töltött padlizsán pedig pont egy ilyen fogás! Ebbe a változatba kerül egy rakás csodás zöldség és egy kis quinoa is, meg persze sok fűszer az ízkavalkád kedvéért! Húsevők is bátran kipróbálhatják!

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és készítsük elő egy sütőpapírral kibélelt kisebb tepsit!

2. Egy kanállal vájjuk ki a padlizsán húsának úgy egyharmadát, és tegyük félre – jó lehet később padlizsánkrémnek! Dörzsöljük be a padlizsánok belsejét 1,5 kanál olívaolajjal, és helyezzük őket a tepsibe!

3. Az olaj másik felét hevítsük fel egy serpenyőben, futtassuk meg rajta a hagymát 3-4 perc alatt, majd a fokhagymát 1-2 perc alatt!

4. A hagymákra dobjuk rá a gombát, főzzük puhára nagyjából 5 perc alatt! Keverjük bele a kelkáposztát, hagyjuk megfonnyadni, majd adjuk hozzá a quinoát is! Ízesítsük citromlével és adjuk hozzá a fűszereket is!

5. A tölteléket kanalazzuk a padlizsánokba és nagyjából 20 perc alatt süssük készre őket!

6. Friss görög joghurttal, petrezselyemmel és egy gerezd citrommal tálaljuk!

PureWow

Exit mobile version