Isteni almapalacsinták, amik még a fogyásban is segítenek

nlc | 2016. November 07.
Ha valami diétásai szeretnél nassolni, vagy a gyerekekkel szeretnéd megszerettetni az almát, készíts belőle szuperfinom palacsintát!

Ha csavarnál egyet a hagyományos palacsintán, készítsd el almából! Nem csak az alakod fogja meghálálni, ha a sima helyett almapalacsintával kényezteted magad, de még a makacs gyerkőcökkel is megszerettetheted az almát, hála ennek a receptnek. Már mutatjuk is, hogyan készül:

 Az almapalacsinta hozzávalói:

Így készítsd el az almapalacsintát:

  1. Egy közepes méretű tálban keverd össze a lisztet, a zabot, a sütőport, a cukrot, a fahéjat, a szerecsendiót és a sót.
  2. Egy kisebb tálban nyomkodd pürésre a banánt, öntsd hozzá a tejet, a tojást és a vaníliát. Verd fel alaposan.
  3. A száraz hozzávalókat és a folyadékot keverd össze. Mártsd meg benne az almakarikák mindkét felét.
  4. Melegítsd fel a serpenyőt közepes láng felett, és vékonyan kend ki olajjal (vajjal vagy kókuszolajjal). 1-2 percig süsd az almakarikák mindkét oldalát, amíg aranybarnák nem lesznek.
  5. Kapcsold be a sütőt, állítsd 90 fokra, és pakold a kész almakarikákat egy sütőpapírral borított tepsire. Tedd őket a sütőbe, hogy ne hűljenek ki, amíg a többi karikát is kisütöd. 
  6. Fogyaszd mandulával, mazsolával vagy kókuszchipssel a tetején.

Még több almás édesség az NLCafén:

Forrás: Popsugar

Exit mobile version