Isteni karfiolos-tofus egytál

nlc | 2016. November 09.
Ki mondta, hogy a tofu unalmas? Ezzel a recepttel például kimondottan pikáns, laktató fogás készülhet belőle!

Tutira a vegetáriánusok álma lesz ez az ízletes és egészséges, ázsiai ihletésű tofus egytál – rengeteg izgalmas ízzel.

 

Hozzávalók:

A szószhoz:

 

Elkészítés:

1. Először csöpögtessük le alaposan a tofut, majd vágjuk fel apró kockákra!

2. Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit, majd 200 fokon, nagyjából 20 perc alatt süssük meg a tofukockákat.

3. Készítsük el a szószt az alapanyagok összekeverésével. Ízlés szerint változtathatunk az arányokon!

4. A kihűlt tofukockákat forgassuk meg a szószban és hagyjuk benne állni kábé 15 percig.

5. Eközben morzsoljuk a karfiolt apró darabokra, hogy egészen rizsszerű legyen egy reszelő vagy robotgép segítségével. 

6. Hevítsünk szezámolajat, és pirítsuk meg a tofut némi szósszal együtt.

7. Ha kész, tegyük félre, öblítsük ki a serpenyőt, majd hevítsünk olajat újra, és a fokhagyma hozzáadásával pároljuk meg a karfiolt is. Tegyünk rá fedőt, hogy jól átgőzölődjön!

8. Helyezzük tányérra a karfiolt és halmozzuk rá a tofut! Melegen fogyasszuk!

MinimalistBaker

Exit mobile version