A sajátnál csak a még több sajt lehet jobb, ebbe a sós szufléba pedig parmezán és rokfort is kerül. Egyszerűen tökéletes!
Hozzávalók:
- 3 evőkanál sózatlan vaj
- 1/4 csésze apróra reszelt parmezán
- 3 evőkanál liszt
- 1 csésze langyos tej
- só és bors
- 1 csipet szerecsendió
- 4 nagy tojássárgája
- 5 nagy tojásfehérje
- 9 dkg rokfort sajt
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra! 8 darab kisebb szufléformát vajazzunk ki, és szórjunk meg bőven parmezánnal!
2. Alacsony tűzön olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben! Fakanállal kevergetve adjuk hozzá a lisztet, és 2 percig főzzük!
3. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a meleg tejet és a fűszereket! Alacsony tűzön kevergessük, míg összeáll sűrű, egyenletes szósszá!
4. Vegyük le a tűzről, és amíg még meleg, adjuk hozzá a tojások sárgáját. Ezután jöhet a rokfort és a parmezán sajt is, majd tegyük át a keveréket egy nagyobb tálba!
5. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, majd fokozatosan adagolva adjuk a sajtos keverékhez!
6. A krémet töltsük a szufléformákba, vegyük 180 fokra a sütő fokozatát és 30-35 perc alatt süssük készre a szuflékat – ügyeljünk rá, hogy ne szurkáljuk-piszkáljuk őket!