A karácsony nem verseny, de nincs annál felemelőbb érzés, mikor a szeretteinket elvarázsolja a sütemény, amit készítettünk. Mi már tudjuk, milyen sütivel nyerheted meg magadnak a felnőtt társaságot idén: isteni, Bailey’s-es banánkenyérrel!
Bailey’s-es banánkenyér
Hozzávalók:
6 személyre
A sütihez:
- 280 g liszt
- 1tk. szódabikarbóna
- 1/4 tk. só
- 110 g vaj
- 160 g barna cukor
- 2 tojás
- 3 túlérett banán
- 60 ml Bailey’s
- 1 tk. vanília kivonat
A krémhez:
- 225 g krémsajt
- 60 g cukor
- 3 ek. Bailey’s
- 1 tojás
- 3 ek. liszt
Elkészítés:
- 175 fokra melegítsd elő a sütőt.
- A lisztet, a sót és a szódabikarbónát keverd össze egy tálban.
- Egy másik tálban robotgéppel keverd össze a barna cukrot és a vajat.
- Add hozzá a tojásokat és verd fel őket.
- Jöhet bele a vanília, a Bailey’s és a felkarikázott banán is. Dolgozd össze az egészet robotgéppel.
- Három ütemben add hozzá a lisztet is. Kézi habverővel forgasd össze.
- A krémmel nincs más dolgod, mint robotgéppel összekeverni a hozzávalóit.
- Egy hosszúkás, kivajazott tortaformába öntsd bele a tészta felét, rá az egész krémet, majd a tetejére a tészta másik felét. 55-65 percig süsd. Hagyd hűlni 10 percet, majd szeletelve kínáld. Jó étvágyat!
Forrás: Proper Tasty