Isteni falafelfalatok, amiket akár magaddal is vihetsz!

nlc | 2016. November 15.
A házi falafel finom és laktató, ráadásul simán elvihetjük magunkkal munkába, de még a gyerekeknek is odaadhatjuk uzsonnára!

A török büfék térhódítása óta egyre többen kóstolják meg a falafelt, azaz a vegák fasírtját, amit egyáltalán nem csak olyanok ehetnek, akik amúgy nem fogyasztanak húst.

Készítsük el ezt a csicseriborsós finomságot főételnek, vagy dobjunk be néhány golyót uzsonnának!

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. Robotgépben keverjük össze az újhagymát, a fokhagymát és a fűszereket, adjuk hozzá a paprikát, majd a csicseriborsót is, míg aránylag egyenletes masszát nem kapunk!

2. Adjuk a keverékhez a tojást, újra dolgozzuk össze a géppel, majd 15-20 percre tegyük fagyasztóba a masszát!

3. Az összeállt falafelből formázzunk golyókat, és forgassuk meg őket lisztben, de csak annyira, hogy leheletfinom réteg keletkezzen rajtuk!

4. Egy serpenyőben hevítsünk olajat és forgatás mellett süssük aranybarnára a golyókat!

PureWow

Exit mobile version