Az egyik gyakori tipp, amit a fogyókúrázók kapnak, hogy ha rájuk tör a ropogtathatnék, egyenek egy kis nyers sárgarépát. De miért áltatnánk magunkat: azért ez nem ugyanaz, mintha sajtos rudakat vagy ropit rágcsálnánk! Mi lenne akkor, ha annyira felturbóznánk a répát, hogy még a kedvenc snackjeinket is lepipálná? A most következő parmezános-fokhagymás réparopikat abba se fogjuk tudni hagyni – csak éppen a bűntudat marad majd el!
Parmezános-fokhagymás réparopik
Hozzávalók:
2 személyre
- 2 sárgarépa
- 1 ek. növényi olaj
- 1/4 csésze parmezán sajt
- 1 ek. fokhagyma por
- 1 tk. bors
- 1/4 csésze petrezselyem
- 1/2 tk. só
A mártogatóshoz:
- 2 ek. görög joghurt
- 1 ek. citromlé
- 1/2 tk. fokhagymás só
- 1 tk. bors
Elkészítés:
- 200 fokra melegítsd elő a sütőt.
- Hámozd meg a répákat és vágd le a végüket. Vágd vízszintesen félbe, függőlegesen pedig harmadold őket.
- Tedd a répaszeleteket egy tálba, és szórd rájuk az összes további hozzávalót. Forgasd össze alaposan.
- A ropikat szórd egy sütőpapírral borított tepsire és 15-20 percig süsd őket.
- A mártogatós hozzávalóit csak keverd össze.
- Ha megsültek, hagyd őket 5 percig hűlni, aztán már élvezheted is!
Forrás: Tasty